13 de febrer de 2015

DIJOUS GRAS



Dijous Gras o Dijous Llarder és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu de Catalunya. Cau sempre en lluna nova. Es fan celebracions a l’aire lliure. 

És costum menjar truites i ous barrejats amb carn, les botifarres d’ou i la coca de llardons o greixons. 

Antigament era habitual que els infants fessin captes o recollides d’ous per les cases, per elaborar truites i les restes de menjars propis d’aquest dia. Aquesta diada, a Mallorca és costum farcir les ensaïmades amb sobrassada barrejada amb codonyat o carabassa.

Refranys típics d’aquesta jornada: “Per Dijous Gras, botifarra fins al nas” , “Per Dijous Llarder, botifarra menjaré”, “Per Dijous Gras, botifarra menjaràs”, ...

Nosaltres, per no ser menys, aquest dijous hem fet una sortida i hem anat, caminant tot “xino-xano”, fins una zona prou àmplia on poder jugar, berenar i passar-nos-ho d’allò més bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada