16 de novembre de 2015

Antoni Gaudí.Aquest  principi de curs hem estat treballant l’obra d’un arquitecte català: Antoni Gaudí.
Es tracta d’un artista que a principis del s XX va començar a dissenyar edificis molt diferents dels que hi havia fins aquell moment. De petit, va estar força malalt i passava temporades al mas de la seva família. L’Antoni observava la naturalesa i es fixava en com eren les plantes, els arbres, les fruites, els animals,.... Tenia una gran imaginació i, quan va ser gran, va voler representar el que havia vist en els edificis que dibuixava i construïa. Es preocupava de dissenyar les parets, les escales, les baranes, les làmpades, els vitralls, les finestres i les reixes, ... fins i tot el jardí de les cases.
Utilitza la tècnica del trencadís, amb trossos de rajoles velles.
Les seves obres són molt originals, boniques i de colors variats i vistosos.

Nosaltres vam conèixer la seva obra a través de llibres, que vam trobar a la biblioteca, informació a Internet (fotos, reportatges, vídeos,...) Vam començar a treballar a classe imitant les seves obres. Primer vam imaginar uns edificis amb formes corbes i els  vam dibuixar amb ceres sobre una cartolina, vam fer un enorme trencadís entre tots, vam conèixer què eren els vitralls i en vam fer un cadascú, amb plats i utilitzant colors freds i calents vam representar la decoració de la sala hipòstila del Parc Güell.
Més endavant vam poder anar a conèixer algunes obres de Gaudí a Barcelona.  Vam visitar la Torre Bellesguard i el Parc Güell.
Va ser molt interessant i ens va semblar encara més bonic que a les fotografies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada